Anmäl senast 8 september till Access City Award

8 september 2016 är sista dagen att söka det prestigefyllda priset Access City Award. Priset delas ut till den europeiska stad som arbetar bäst med tillgänglighet.

Myndigheten för delaktighet (MFD) sitter med i juryn som bedömer ansökningarna som kommer in från Sverige.

- Vi hoppas att det kommer in en eller flera ansökningar från svenska städer eller kommuner. Vinnaren brukar få stor uppmärksamhet genom bland annat studiebesök från övriga Europa och förfrågningar att berätta om sitt tillgänglighetsarbete, säger Jonas Andersson, utredare på Myndigheten för delaktighet och ordförande i juryarbetet.

Juryn består av fyra experter på tillgänglighet samt ordföranden och en sekreterare. I år sitter följande medlemmar med i juryn:

  • Birgitta Mekibes, arkitekt SAR/MSA och expert på fysisk tillgänglighet

  • Pelle Kölhed, ledamot i Handikappförbundens styrelse och expert på rättighetsfrågor för personer med funktionsnedsättningar

  • Elisabeth Svensson, SAR/MSA och expert på fysisk tillgänglighet

  • Elena Sirén, SAR/MSA, expert på fysisk tillgänglighet och utrymningsfrågor

  • Jonas Andersson, arkitekt SAR/MSA och utredare på MFD (ordförande)

  • Anna Mann, kommunikatör på MFD (sekreterare)

Det europeiska priset är instiftat för att uppmärksamma europeiska städer och kommuner som framgångsrikt arbetar för att förbättra tillgängligheten för äldre och för personer med funktionsnedsättning. Syftet är att öka möjligheten till delaktighet för alla, oavsett funktionsförmåga.

Kontakta gärna ordföranden om du har frågor: Jonas Andersson: jonas.andresson@mfd.se, telefon: 08-600 84 55

Publicerad: 2016-08-25