Digidel-pris till instruktionsfilm för e-tjänsten ”Boka på SJ”

Instruktionsfilmen ”Boka på SJ” är gjord av Jonatan Björkman, Nils Johansson och Alicia Bokvist Olsson från Lindeskolan i Lindesberg.

Tävlingen ”Enkel Kortfilm 2015” arrangerades av Digidelnätverket som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Priset delades ut på Internetdagarna i Stockholm 23-24 november 2015.

Digidelnätverket efterlyste den bästa instruktionsfilmen för en e-tjänst. Tävlingen var öppen för alla och det enda kriteriet var att filmen skulle vara max en minut och att den skulle beskriva hur en e-tjänst fungerar.

Ur juryns motivering: ”Vinnarna har på ett enkelt sätt fått andra att förstå hur man bokar en biljett med SJ:s nya webbplats. På ett tydligt sätt vägleds vi, steg för steg, genom menyerna.”

Myndigheten för Delaktighet har låtit syntolka, teckentolka och översätta vinnarfilmen. Detta för att ännu fler ska kunna ta del av instruktionerna om hur man bokar en biljett på nätet.

Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket består av lokala, regionala och nationella organisationer som bibliotek, studieförbund, folkhögskolor, myndigheter, föreningar och företag.

Publicerad: 2015-11-25