Under två dagar i november 2022 var kärlek, relationer, sex och hedersrelaterat våld i fokus på Burgårdens anpassade gymnasieskola i Göteborg.
Alla människor har rätt till en god sexuell hälsa och rätt till trygga sexuella relationer. Det är utgångpunkten för funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad som sedan år 2015 utbildar personal inom olika verksamheter för att prata om sex och...
Inom Habilitering & Hälsa i Västra Götalandsregionen utbildas 1 000 medarbetare i att ställa frågor om våld.
LSS-verksamheten i Skellefteå är en del av pilotprojektet ”Stoppa våldet” som startade 2019. Syftet är att öka kunskapen om våld och dess konsekvenser mot personer med funktionsnedsättning.
Länsstyrelsen Värmland eftersträvar ett rikt friluftsliv i länet och en natur som är tillgänglig för alla. Men vad innebär det i praktiken?
Tryggt och inkluderande. Det är ett av Kalmar kommuns övergripande mål. För att nå det har Kalmar i dialogsamverkan med kommunens förvaltningar och civilsamhällesorganisationer tagit fram en strategi.
”Vänersborgs kommun – attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet”. Så lyder kommunens vision. Men hur gick det när den testades utifrån frågor om tillgänglighet och självbestämmande?
Utifrån principen om allas lika värde och rättigheter ska Sundbyberg vara en stad för alla. Vägen dit är att med ett handslag skapa samverkan mellan staden och funktionsrättsorganisationer.
Kommuninvånare med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa i Stockholms stad fick inte alltid stöd och hjälp när de behövde den. För att ändra på det startade kommunen ett Ambassadörsprojekt.
Region Värmland har de senaste åren intensifierat arbetet med rättighetsperspektiven. Nu pågår ett arbete med att integrera funktionsrättsperspektiven i ledning och styrning.